Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul. Separat, se face un sirop gr
Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul. Separat, se face un sirop gros din esenta de cafea si zahar. Dupa ce s-a ingrosat foarte tare, se da deoparte, se raceste, se amesteca impreuna cu romul, apoi se pune cite putin peste untul frecat spuma. Cu aceasta crema se ung biscuitii astfel: se lipesc cite patru biscuiti cu crema intre ei si se asaza pe un platou lung, in picioare; apoi, se lipesc alti patru biscuiti si se asaza linga ceilalti, dar culcati. In felul acesta se aranjeaza toti biscuitii. Se imbraca cu crema pe deasupra si pe margini si se decoreaza cu frisca. Se lasa la rece pina a doua zi.
Pentru a servi, se taie feliile de tort oblic, late de un deget. Biscuitii si crema formeaza un frumos zig-zag in doua culori.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!
Inima cu mousse ciocolata si visine
Comentarii