Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. El face cele mai bune torturi de biscuiti :)
Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat Bourbon, cafeaua (nessul) si amestecam bine. Se inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Adaugam cate un rand de crema, alt rand de biscuiti si tot asa pana obtinem un tort destul de inalt, avand grija sa pastram una-doua linguri de crema si pentru decor. Se bate cu mixerul frisca pana se face cremoasa, fina, dar nu foarte tare, pentru ca altfel se va strange la frigider. Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata si frisca. Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-de-biscuiti-2015.html
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii