Tort de biscuiti

Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. El face cele mai bune torturi de biscuiti :)

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti

Ingrediente

  • 300 g de biscuiti;
  • 1 pachet de unt (200 g);
  • 3 linguri de zahar;
  • 3 linguri de cacao;
  • 2 lingurite de zahar vanilat Bourbon;
  • jumatate de lingurita de cafea solubila (ness);
  • 200 ml lapte rece;
  • stafide, coaja de portocala, rahat;
  • esenta de rom (sau orice alta esenta preferati);
  • pentru decor:
  • nuca macinata;
  • 100 ml frisca lichida;

Mod de preparare

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat Bourbon, cafeaua (nessul) si amestecam bine. Se inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Adaugam cate un rand de crema, alt rand de biscuiti si tot asa pana obtinem un tort destul de inalt, avand grija sa pastram una-doua linguri de crema si pentru decor. Se bate cu mixerul frisca pana se face cremoasa, fina, dar nu foarte tare, pentru ca altfel se va strange la frigider. Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata si frisca. Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-de-biscuiti-2015.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce