Tortul cu banane si ciocolata este delicios. Nu-i un tort complicat de facut, crema de ciocolata si banane se potriveste perfect, in plus il puteti decora cu fructele de sezon pe care le aveti la indemana.
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. Faceti bananele terci. Pregatiti compozitia pentru blat, ca si la blatul de tort in care incorporati bananele si ciocolata. Impartiti compozitia in doua forme pentru copt si lasati la cuptor timp de 30 de minute. Eu am impartit compozitia in doua, ca sa fiu sigura ca-mi ies blaturile egale. Blaturile le-am copt, separat. Dupa ce s-au copt, scoateti blaturile din forme si lasati-le 10 minute ca sa se raceasca.
Pentru a pregati crema, topiti untul la foc mic si adaugati laptele. Adaugati, amestecand zaharul pudra si cacaoa. Frecati amestecul pana ce devine lucios si cremos. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Bateti crema cu ajutorul unui mixer pana se ingroasa.
Taiati fiecare blat in doua si umpleti-le la mijloc cu jumatate din crema. Imbracati cele doua torturi cu restul de crema si asezati deasupra capsunile inmuiate in ciocolata topita.
Reteta Tort de banane si ciocolata a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro
Pofta buna! Pastrati tortul cu ciocolata si banane la rece.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAm vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...
Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapteIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii