Tort de alune cu crema de ciocolata pralinata

Blatul. Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare. Se adauga faina, alunele si untul spuma. Se coc atatea foi cate ies

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar pisat
  • 100 g faina
  • 50 g alune prajite tocate marunt
  • 50 g unt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pisat
  • 200 ml lapte
  • 50 g alune
  • 200 g unt
  • 3 batoane ciocolata
  • Glazura - fondant de cacao: 250 g zahar
  • 6 linguri apa sau lapte
  • 50 g cacao
  • o lingurita lichior cacao

Mod de preparare

Blatul.

Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare.

Se adauga faina, alunele si untul spuma. Se coc atatea foi cate ies din compozitie.

Crema.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pisat si laptele, se freaca bine si se fierbe se fierbe compozitia in bain marie pana se ingroasa ca sa nu se taie, dupa care se ia

de pe foc si se includ apoi alunele prajite si rasnite. in untul spuma si cicocolata topita se adauga cate putin din compozitia calduja. Se umple tortul cu aceasta crema si se da la rece.

Se orneaza cu fondantul de cacao parfumat cu lichior, care se prepara astfel: se topeste zaharul in laptele fierbinte sau apa, se adauga cacaua cernuta, se fierbe totul la foc domol pana se leaga ca de serbet,continuand sa se frece si dupa ce se ia de pe foc, in care timp se toarna lichiorul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia