Blatul. Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare. Se adauga faina, alunele si untul spuma. Se coc atatea foi cate ies
Blatul.
Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare.
Se adauga faina, alunele si untul spuma. Se coc atatea foi cate ies din compozitie.
Crema.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pisat si laptele, se freaca bine si se fierbe se fierbe compozitia in bain marie pana se ingroasa ca sa nu se taie, dupa care se ia
de pe foc si se includ apoi alunele prajite si rasnite. in untul spuma si cicocolata topita se adauga cate putin din compozitia calduja. Se umple tortul cu aceasta crema si se da la rece.
Se orneaza cu fondantul de cacao parfumat cu lichior, care se prepara astfel: se topeste zaharul in laptele fierbinte sau apa, se adauga cacaua cernuta, se fierbe totul la foc domol pana se leaga ca de serbet,continuand sa se frece si dupa ce se ia de pe foc, in care timp se toarna lichiorul.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieIncep cu o marturisire care sa va lumineze in legatura cu biletelul scris din poza nr. 5 :)) : cand sa ma rup eu in figuri...
Pizza simpla de casa
Comentarii