Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar. Adau
Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri.
Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar.
Adaugati coaja rasa de lamaie si 1 lingura zeama de lamaie, treptat; amestecati pana cand obtineti o compozitie cremoasa in care adaugati faina si alunele. Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul ramas. Incorporati spuma obtinuta in compozitia cu galbenusuri.
Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Unifomizati compozitia si coaceti blatul la foc potrivit. Lasati-I la racit, apoi taiati-l pe orizontala in trei
felii egale. Fierbeti un sirop din apa si zahar. Cand siropul incepe sa se ingroase, turnati-l in fir foarte
subtire, amestecand mereu, peste galbenusurile batute. Este foarte important ca in timpul acestei
operatiuni sa nu opriti baterea ingredientelor. Ingredientele se tin pe bain-marie, la foc potrivit. Se
bat 10 minute incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Adaugati treptat untul in compozitia cu oua,
cat timp aceasta este calda inca. Adaugati cacaoa
cernuta si omogenizati.
Cu aceasta umpleti foile de tort.
Topiti alba si glazurati cu un strat uniform tot tortul.
Ornati-I cu bombonele rotunde, cu decoruri specifice de Paste.
Alte retete de torturi :
Tort de migdale
Tort cu crema de castane
Tort cu zahar ars
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAm pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii