Tort de alune cu crema de cafea

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar. Adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 8 oua
  • 2 galbenusuri
  • 180g faina
  • 1 alune de padure
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri cacao
  • 450g zahar
  • 250g unt
  • 150ml apa
  • Pentru glazura ai nevoie de
  • 300g alba de menaj
  • Pentru ornat ai nevoie de:
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri.

Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar.

Adaugati coaja rasa de lamaie si 1 lingura zeama de lamaie, treptat; amestecati pana cand obtineti o compozitie cremoasa in care adaugati faina si alunele. Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul ramas. Incorporati spuma obtinuta in compozitia cu galbenusuri.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Unifomizati compozitia si coaceti blatul la foc potrivit. Lasati-I la racit, apoi taiati-l pe orizontala in trei

felii egale. Fierbeti un sirop din apa si zahar. Cand siropul incepe sa se ingroase, turnati-l in fir foarte

subtire, amestecand mereu, peste galbenusurile batute. Este foarte important ca in timpul acestei

operatiuni sa nu opriti baterea ingredientelor. Ingredientele se tin pe bain-marie, la foc potrivit. Se

bat 10 minute incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Adaugati treptat untul in compozitia cu oua,

cat timp aceasta este calda inca. Adaugati cacaoa

cernuta si omogenizati.

Cu aceasta umpleti foile de tort.

Topiti alba si glazurati cu un strat uniform tot tortul.
Ornati-I cu bombonele rotunde, cu decoruri specifice de Paste.

Alte retete de torturi :

Tort de migdale

Tort cu crema de castane

Tort cu zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala