Tort Darts cu blat alb

Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile Pentru blaturi: Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Darts cu blat alb

Ingrediente

  • Pentru blaturi (3): 6 oua
  • 440ml lapte
  • 340g zahar
  • 160ml ulei
  • 3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 425g faina
  • 25g de cacao
  • Pentru crema: 250g crema de branza Philadelphia
  • 5 linguri zahar
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 5-6 linguri de frisca
  • Pentru ornament: banane
  • mandarine
  • caramel
  • frisca
  • ciocolata granulata

Mod de preparare

Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile

Pentru blaturi:

Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa care adaugati uleiul, apoi laptele, bicarbonatul, zaharul vanilat si la sfarsit faina pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.

Va vor iesi 2 blaturi (unul alb si unul negru) pe care le veti taia in 2 parti, pe fiecare, deci veti avea 4, dar aveti nevoie doar de 3 blaturi.

Turnati jumatate de compozitie intr-un bol si adaugati cacaoa pentru blatul negru si bicarbonatul (3 sau 4 lingurite rase).

Dupa ce se separa compozitia ( jumatate de compozitie este pentru blatul negru), tava trebuie tapetata cu margarina si faina.

Se da la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 40 minute.

Dupa coacere si dupa ce se raceste, se taie in jumatate pentru ca ar fi fost prea gros ca strat de mijloc in tort.

Blatul alb initial se taie in 2 parti.

Pentru creme: se freaca crema de branza cu zaharul, cu o lingura. Adaugati cele 5-6 linguri de frisca si amestecati.

Pregatiti intre timp budinca.

Incepem sa "montam" tortul.

Intindeti pe jumatate de blat alb, crema de branza cu frisca.

Puneti blatul negru deasupra cremei de branza cu frisca si adaugati budinca care s-a racit.

Adaugati blatul alb superior.

Incepem ornarea: prima este frisca

Se taie bananele rondele si se trec prin caramel.

Se da la frigider dupa ornare


Reteta Tort Darts cu blat alb a fost propusa de AlinTatoC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Aperitiv placinta Picnicoasa
Bucataras.RO

Aperitiv placinta Picnicoasa

Se zvoneste-n sat ca e mare adunare maine la Vlaicu-n batatura, cica sa venim cu mic cu mare intr-un cos mare, sa avem...

Aperitiv placinta Picnicoasa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide