Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile Pentru blaturi: Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa c
Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile
Pentru blaturi:
Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa care adaugati uleiul, apoi laptele, bicarbonatul, zaharul vanilat si la sfarsit faina pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.
Va vor iesi 2 blaturi (unul alb si unul negru) pe care le veti taia in 2 parti, pe fiecare, deci veti avea 4, dar aveti nevoie doar de 3 blaturi.
Turnati jumatate de compozitie intr-un bol si adaugati cacaoa pentru blatul negru si bicarbonatul (3 sau 4 lingurite rase).
Dupa ce se separa compozitia ( jumatate de compozitie este pentru blatul negru), tava trebuie tapetata cu margarina si faina.
Se da la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 40 minute.
Dupa coacere si dupa ce se raceste, se taie in jumatate pentru ca ar fi fost prea gros ca strat de mijloc in tort.
Blatul alb initial se taie in 2 parti.
Pentru creme: se freaca crema de branza cu zaharul, cu o lingura. Adaugati cele 5-6 linguri de frisca si amestecati.
Pregatiti intre timp budinca.
Incepem sa "montam" tortul.
Intindeti pe jumatate de blat alb, crema de branza cu frisca.
Puneti blatul negru deasupra cremei de branza cu frisca si adaugati budinca care s-a racit.
Adaugati blatul alb superior.
Incepem ornarea: prima este frisca
Se taie bananele rondele si se trec prin caramel.
Se da la frigider dupa ornare
Reteta Tort Darts cu blat alb a fost propusa de AlinTatoC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeSe zvoneste-n sat ca e mare adunare maine la Vlaicu-n batatura, cica sa venim cu mic cu mare intr-un cos mare, sa avem...
Aperitiv placinta Picnicoasa
Comentarii