Un tort fin la care puteti face o alta crema decat cea pe care o propun eu. Oricum mie mi s-a parut ca este un tort care va lasa o amintire frumoasa si pe care sigur o sa il refaceti intr-o buna zi. Tortul trebuie sa aiba o crema ferma care sa nu curga , iar decorul se poate face dupa cum doriti si cu ce doriti. Poate sa si ramana simplu cu putin zahar pudra deasupra.
In primul rand trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Pregatim doua tavi pe care punem hartie de copt. Pe fiecare tava desenam un cerc cu diametru de 20 cm. Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un bol inalt punem albusurile cu praful de sare si le batem pana cand se intareste. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare, trebuie sa fie ferm. Cand ridicam mixerul trebuie sa faca varf. Punem in albusurile batute nuca ,amidonul de porumb si zeama de lamaie. Omogenizam bine amestecand de sus in jos cu o spatula .
Impartim aluatul in doua partie egale, in centrul cercurilor desenate in cele doua tavi. Nivelam astfel incat sa avem doua discuri egale ca marime. Punem tavile in cuptor incins (daca in cuptor nu puteti pune doua tavi o data atunci faceti aluatul din jumate de ingredient si cand e coapta prima parte faceti cea de-a doua). Se coace la 180 grade in jur de 15-20 minute. Aluatul se poate pune in tavi cu ajutorul unui dui dar se poate si cu o lingura. Pe blatul care va sta deasupra putem pune alune de padure sau nuci intregi inainte de a da tava la cuptor.
Crema:
Intr-o oala mica punem galbenusurile si cu un tel para le amestecam bine cu zaharul si cu semintele din pastaia de vanilie. Semintele din vanilie le scoatem taind pastaie pe lungime in jumate si cu ajutorul unui cutit razuim semintele. Adaugam jumate din amidon si jumate din lapte si omogenizam.
Adaugam si restul de lapte si amidon, omogenizam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem pe foc mic si amestecam continuu ca sa nu se prinda pana cand avem o crema groasa ca si o smantana de casa. Lasam la racit sau racim rapid acoperind cu o folie de plastic oala si o scufundam in apa rece, dar sa nu treaca apa peste oala. Cand este rece batem crema cu 200 ml frisca. Pe un platou asezam prima foaie de blat si peste punem crema. Pe margini formam mici ridicaturi. Asezam si al doilea blat si decoram.
Dam la frigider sa se raceasca. Va doresc pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii