In asteptarea primului curcubeu al primaverii ne indulcim cu un tort.
1.Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, in timp ce intr-un vas mixam toate ingredientele pentru blat, cu exceptia colorantului alimentar(se mixeaza ouale intregi cu zaharul,dupa care adaugam uleiul,esenta si la final faina in ploaie). 2.Cand compozitia a devenit omogena, o impartim in sapte parti egale si punem in boluri separate. 3.Adauga colorantii in boluri si amesteca pana cand obtinem o culoare uniforma. 4.Aseazam, pe rand, cantitatile in tavi si le coacem la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. 5.Crema o preparam prin mixarea cremei mascarpone cu zahar pudra si ciocolata alba topita. 6.Pentru a asambla tortul curcubeu, trebuie sa punem intre feliile de blat colorate cate un strat de crema. 7.Putem aseza culorile in ordinea dorita sau in ordinea culorilor curcubeului. 8.La final decoram tortul cu frisca in culorile curcubeului.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii