Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusur
Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma; se incorporeaza totul cu grija si se da la cuptor la o temp. de 180 grade C pentru 20 min sau pana cand scobitoarea iese curata. Dupa ce s-a racit, il taiem in trei. Pentru umplutura de sampanie se bate frisca pana cand incepe sa se intareasca. Intr-un vas mic se pun pe foc sucul de lamaie si zaharul. Cand amestecul este fierbinte se ia de pe foc si se adauga gelatina, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se lasa la racit si cand s-a racorit indeajuns se adauga sampania. Se incorporeza apoi amestecul in frisca batuta. Se incepe montarea: peste blat punem jumatate din cantitatea de zmeura. Oprim un pic din crema cu frisca pentru a imbraca tortul pe margini, si restul il impartim in doua. Punem jumatate peste zmeura
Apoi inca un blat, zmeura si crema si al treilea blat deasupra si totul merge la frigider peste noapte. Pentru glazura se amesteca ciocolata rasa cu mierea si se pun la bain-marie pana se topeste ciocolata; se lasa si amestecul asta sa stea peste noapte. Se framanta pana cand ciocolata devine flexibila, apoi se intinde intre doua foi de pergament pana obtinem o foaie cu care sa acoperim partea de sus a tortului.
Se pudreaza cu cacao. Inlaturam inelul, decoram cu frisca si zmeura. Reteta Tort cu zmeura si frisca si sampanie a fost propusa de oanaC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii