Se face un blat obisnuit: se bat ouale cu zaharul, se adauga praful de copt, esenta si usor faina in ploaie. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda
Se face un blat obisnuit: se bat ouale cu zaharul, se adauga praful de copt, esenta si usor faina in ploaie.
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fundul detasabil de 28 cm se pune hartie de copt pe fundul formei ca sa se desprinda usor si se da la cuptor.
Se raceste.
Se unge blatul cu 2-3 linguri de gem (incalzit putin la microunde)
Se aseaza un strat de zmeura curatata si spalata
Crema:
Se amesteca 250 g branza de vaci cu un galbenus. Se adauga 3 plicuri de cappucino dizolvate in 150 ml apa. Se amesteca bine. Separat se fac 400 g frisca. Se pun la inmuiat 12 foi de gelatina (20g). Se topesc apoi pe baie de abur. Se inglobeaza in crema de branza. La sfarsit se adauga frisca. Aoi 1/2 ciocolata Milka cu lapte data pe razatoarea mare.
Se pune un inel in jurul tortului Se toarna crema. Se da la frigider 2 ore.
Pe deasupra se orneaza cu un Tort Gelly, facut dint-o jumatate de cana de sirop de zmeura si jumatate de cana de apa+ 2 linguri zahar. Am turnat caldut peste crema dupa vreo ora de stat la frigider si am obtinut o pelicula rosie deasupra.
Se orneaza cu carlionti de ciocolata alba am pus zmeura deasupra si am pudrat cu foarte putina cacao.
Reteta Tort cu zmeura si crema cappucino a fost propusa de T Irina
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAm gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii