Am facut acest tort pentru nepoti, dar si eu am fost alaturi de ei pentru ca aceasta combinatie de ciocolata si zmeura are un gust fantastic si de ce nu, imi place si mie!
Se amesteca intr-un vas zaharul, amidonul, se adauga ouale batute separat, laptele, apoi se pune vasul pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa; se adauga apoi ciocolata rupta, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca foarte bine, iar dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca batuta tare.
Se scoate inelul de la o forma de tort cu diametrul de 28 cm, se pune pe un platou, in interior se pun piscoturile inmuiate in compot in asa fel ca toate golurile se fie acoperite cu piscot, se rastoarna crema de ciocolata, se niveleaza, apoi se lasa la frigider sa se intareasca putin.
Zmeura spalata si scursa, se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a inmuiat, se da vasul deoparte, se paseaza cu blenderul vertical, se trece piureul prin sita, se pune din nou in vas pe foc impreuna cu zahar, iar dupa ce s-a topit, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata, se amesteca pana se dizolva gelatina, iar dupa omogenizare se lasa vasul deoparte sa se raceasca bine. Apoi se amesteca usor cu o spatula cu frisca batuta tare.
Se scoate din frigider platoul, se pun in interior un alt rand de piscoturi inmuiate in compot, se acopera cu crema de zmeura, se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi cand se trece un cutit in jurul tortului, se scoate inelul cu atentie, se orneaza cu fructe si frunze de menta, apoi se taie si se serveste.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vacaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii