Tort cu visine si migdale

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm. Amestecati faina c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine si migdale

Ingrediente

  • Blat: 175g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50g migdale macinate
  • 175g unt sau margarina la temp.camerei
  • 175g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa fin si suc de la o portocala
  • Ingrediente ptr stratul de deasupra: 900g visine fara samburi
  • 1 00ml suc de coacaze negre
  • 1/2 pachet de gelatina
  • 225g peltea de coacaze rosii
  • 175 ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • 50g fulgi de migdale prajiti usor

Mod de preparare

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.

Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.

Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.

Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.

Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.

Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.

Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.

Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.

Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.

Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.

Reasezati blatul in forma tapetata.

Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.

Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.

Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.

Asezati restul de visine deasupra blatului.

Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.

Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.

Scoateti cu grija blatul din forma.

Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.

Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.


Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala