Tort cu visine si ciocolata

1. BLATUL Se separa oaule. Galbenusele se freaca cu apa si zaharul. Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse. Se incorporeaza usor fai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa calda
  • 180g faina
  • 1 lingura rasa cacao
  • 150g zahar
  • 1 plic praf de cop
  • CREMA:
  • 1 borcan compot visine de 750ml
  • 2 plicuri glazura transparenta de tort
  • 800g frisca

Mod de preparare

1. BLATUL

Se separa oaule.

Galbenusele se freaca cu apa si zaharul.

Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse.

Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Se pune in forma si se coace 40-45 min.

Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza sau sa taie patrate mici.

2. CREMA

1 borcan compot visine se pune la fiert.

2 plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine.

Se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege.

Se insiropeaza usor blatul.

Se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine.

Frisca se bate: 200g se toarna peste visinele reci complet. Se pun firimiturile si o parte din frisca. cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza. Se da la rece pina in momentul servirii.
Pofta buna!

Reteta Tort cu visine si ciocolata a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu visine gasiti aici:

Tort cu frisca si visine,

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia