Tortul cu visine este, prin definitie, un tort racoros, delicios si ideal pentru mesele festive. Poate fi facut foarte usor si cu siguranta ii va incanta pe meseni.
Blat1:
Scoatem samburi din visine si le punem la scurs. Albusurile le batem spuma cu zaharul si cu praful de sare. Treptat adaugam galbenusurile (unu cate unu) si amestecam. Adaugam faina ametecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Amestecam bine. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam visinele bine scurse de zeama si amestecate cu plicurile de zahar vanilat. Peste visine adaugam compozitia de oua si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Blat2:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se dizolva zaharul. Treptat adaugam uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam faina ametsecata cu praful de copt si mixam bine. Dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul cu scobitoarea. Lasam in tava cca 2 ore.
Crema pasticcera:
Laptele il punem la foc iar cand sa fiaba oprim focul si adaugam galbenusurile batute cu zaharul. Amestecam si adaugam esenta si amidonul si punem iar pe foc. Amestecam continuu pana se ingroasa un pic. Stingem focul si dam la racit.
Crema capuccino:
Topim margarina si o amestecam cu capuccino amestecat bine cu apa fierbinte. Adaugam zaharul vanilat mixat cu galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit adaugam dulceata de cirese din camara Bunatati din Natura. O lasam cca 15 min sa se raceasca.
Asamblarea:
Blatul 1 insiropam cu putin compot de visine adaugam crema pasticcera. Lasam jumatate de ora la frigider. Dupa aceea adaugam blatul 2 si crema capuccino. Decoram cu nuca de cocos si dam la frigider inca 2 ore.
Tortul cu visine se serveste de la frigider.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii