Tort cu trei feluri de mousse

Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu trei feluri de mousse

Ingrediente

  • Ingrediente pentru baza tortului cu 3 feluri de mousse:
  • 112g faina
  • 45 g cacao amara
  • 226g zahar
  • 1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 oua
  • 85g unt
  • jumatate de cana de lapte
  • un sfert de cana de cafea proaspat facuta
  • 1 jumatate de lingurita extract de vanilie
  • capacele din hartie de copt
  •  
  • Ingrediente pentru cele trei feluri de mousse
  • 3 cani de frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 113g miere (se poate amesteca cu coaja de portocala rasa)
  • o lingurita extract de vanilie
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata amara
  • 200g ciocolata alba

Mod de preparare

Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.

3

Blatul tortului cu mousse:

3

Cuptorul se incalzeste la 200 grade celsius. Pe o tava se aliniaza capacelele din hartia pentru copt, unse si pe o parte si pe cealalta cu unt. Se amesteca toate ingredientele uscate (faina, agentii de crestere, cacoa si sarea). In mijloc se face un cuib, unde se adauga laptele, unutul topit, cafeaua, extractul de vanilie si ouale. Se framanta bine.

Dupa ce e gata aluatul pentru blatul de tort, se toarna cu grija in capacelele din hartia pentru copt. Daca sunteti in criza de timp sau nu aveti rabdarea necesara, puteti folosi formele pentru briose.

In functie de cuptor, se lasa la copt intre 22-26 de minute, dupa care se lasa la racit.

 

Cele trei feluri de mousse

3

Se bate frisca lichida, pana se intareste, dupa care se pune in frigider. Se mixeaza galbenusurile pana devin pufoase. Mierea se pune in apa fierbinte, ca sa fie mai usor de integrat, dupa care se adauga la galbenusuri, si se mixeaza la viteza medie. Progresiv cresteti viteza la care mixati, pana amestecul devine pufos si este rece complet.

Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti egale, in 3 boluri diferite.

Topiti la bain marie ciocolata alba. Odata ce e complet topita - cu mare grija sa nu fie prea incalzita - adaugati-o intr-unul din bolurile cu o treime din amestecul de galbenus si miere. Lucrati cat de repede deoarece amestecul se va ingrosa. Adaugati o treime din frisca batuta si amestecati pana se omogenizeaza bine. Adaugati la frigider.

Repetati procedeul pentru celelalte tipuri de ciocolata, pentru a face mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata neagra.

 

Cum se serveste tortul cu trei feluri de mousse

3

Scoateti fiecare blat de tort din capacelul de hartie. Asezati-l pe o farfurie, si din hartie pentru copt realizati un cilindru, care sa imbrace blatul.

Cu ajutorul unui posh, puneti pe fiecare bucata de blat de tort mousse-ul din ciocolata alba. Scuturati fiecare farfurie putin pentru ca spuma sa se aseze uniform, sau intindeti-o cu o spatula pentru glazuri. Daca observati ca incepe sa se lase pana terminati de lucrat cu fiecare tortulet in parte, puneti inapoi la frigider.

Repetati procedeul pentru fiecare mousse in parte.

Dupa ce terminati de "asamblat" tortul cu trei feluri de mousse, punet-l la frigider pentru 3 ore, lansand coifurile de hartie. Asa va veti asigura ca isi pastreaza forma.


Se poate decora cu fructe de sezon. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce