Tort cu 3 feluri de ciocolata

Tortul cu trei feluri de ciocolata este o reteta de tort deosebit ce merita a fi incercat cu siguranta. Cele 3 straturi de ciocolata sunt cremoase, este un tort fin pe placul iubitorilor deserturilor cu ciocolata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu 3 feluri de ciocolata

Ingrediente

  • Blatul de ciocolata:
  • 60 g de migdale pudra
  • 100 g zahar pudra (60+40)
  • 20 g cacao
  • 4 albusuri
  • un varf de sare
  •  
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca
  • 250g ciocolata alba
  • 2g gelatina -1 foaie
  • 300 ml frisca neindulcita .
  •  
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr
  • ciocolata cu lapte
  • 1 foaie gelatina
  • 100 grame frisca batuta
  •  
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 125 ml de frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 110 ml frisca batuta
  • 1 foaie de gelatina

Mod de preparare

Blatul de ciocolata:

Amestecatzi bine migdalele 60 g zahar pudra si cacao.
Batetzi albusurile spuma cu varful de sare si adaugatzi zaharul pudra putzin cate putzin -40 gr.
Turnatzi compozitzia ,cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasatzi-o la cuptor 15 minute.

Imediat ce atzi scos blatul din cuptor rasturnatzi si scoatzeti hartia..Lasatzi-l la racit.

 

Mousse de ciocolata alba:

Am pus la inmuiat in apa rece gelatina -o foaie.

am pregatit frisca

am pus pe foc smantana si am dat in clocot--am folosit frisca 125 ml

am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca

Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata alba.

lasatzi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugatzi frisca.

Celelalte doua mousse-uri se prepara la fel.

Apoi am pus cele trei creme peste blatul racit
trebuia un rand alb ,mie mi sa parut multa crema alba si am pus doua randuri.

apoi l-am pus la rece cateva ore
trebuia sa stea pana maine dar ai mei nu au avut rabdare

reteta de tort cu trei feluri de ciocolata a fost propusa de Nasia_S pe forum culinar.


Lasati tortul cu trei feluri de ciocolata la rece si serviti felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce