Tort cu rafaello si caise

Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g nuca macinata
  • 350g unt 200g zahar
  • 5oua
  • 250g faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri gem caise
  • 7 foi gelatina
  • 1 doza gem caise
  • 1 doza mandarine (175g)
  • 100ml suc fructe
  • 250 ml frisca
  • 3 foi gelatina
  • 400ml frisca
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga untul si nuca macinata. Totul se pune intr-o forma si se da la copt. cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Blatul se taie o data si se unge cu gem de caise. Dn blatul de sus se taie un cerc de 20 cm si se pune pe margini.

Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructiunile de pe pachet. caisele si mandarinele se lasya la scurs iar sucul se pune deoparte. fructele s fac piuree dupa care se amesteca cu sucul de fructe. Gelatina se incalzeste si se mstec cu piure-ul.

Frisca se bate bine si se amesteca cu frcutele. se ia 3 lnguri de crema si se pun deoparte. se toarna crema peste blatul de jos apoi pe langa crema se pune cercul taiat si sus peste crema se pune partea mai mica ( cercul din interior) de la blatul de sus. se acopera cu frisca batuta cu zahar si amestecata cu gelatina dpa care se orneaza cu cocos, rafaello si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide