Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful
Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga untul si nuca macinata. Totul se pune intr-o forma si se da la copt. cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Blatul se taie o data si se unge cu gem de caise. Dn blatul de sus se taie un cerc de 20 cm si se pune pe margini.
Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructiunile de pe pachet. caisele si mandarinele se lasya la scurs iar sucul se pune deoparte. fructele s fac piuree dupa care se amesteca cu sucul de fructe. Gelatina se incalzeste si se mstec cu piure-ul.
Frisca se bate bine si se amesteca cu frcutele. se ia 3 lnguri de crema si se pun deoparte. se toarna crema peste blatul de jos apoi pe langa crema se pune cercul taiat si sus peste crema se pune partea mai mica ( cercul din interior) de la blatul de sus. se acopera cu frisca batuta cu zahar si amestecata cu gelatina dpa care se orneaza cu cocos, rafaello si frisca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Comentarii