Tort cu rafaello si caise

Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g nuca macinata
  • 350g unt 200g zahar
  • 5oua
  • 250g faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri gem caise
  • 7 foi gelatina
  • 1 doza gem caise
  • 1 doza mandarine (175g)
  • 100ml suc fructe
  • 250 ml frisca
  • 3 foi gelatina
  • 400ml frisca
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga untul si nuca macinata. Totul se pune intr-o forma si se da la copt. cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Blatul se taie o data si se unge cu gem de caise. Dn blatul de sus se taie un cerc de 20 cm si se pune pe margini.

Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructiunile de pe pachet. caisele si mandarinele se lasya la scurs iar sucul se pune deoparte. fructele s fac piuree dupa care se amesteca cu sucul de fructe. Gelatina se incalzeste si se mstec cu piure-ul.

Frisca se bate bine si se amesteca cu frcutele. se ia 3 lnguri de crema si se pun deoparte. se toarna crema peste blatul de jos apoi pe langa crema se pune cercul taiat si sus peste crema se pune partea mai mica ( cercul din interior) de la blatul de sus. se acopera cu frisca batuta cu zahar si amestecata cu gelatina dpa care se orneaza cu cocos, rafaello si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia