6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu apa. 3 pliculete de gelatin
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu apa.
3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza. Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face o crema plus un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa . Se lasa la rece. Se bate frisca 500 ml. Si albusurile sa fie tari. Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema) Portocalele se curata si se taie rondele. Racesti o cratita si lasi putina apa pe fundul oalei. Tapetezi peretii cu feli de portocale si apoi inbibi piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat (doar le bagi si le scoti). Peste portocale pui incet 1/2 din compozitie si asezi 12 piscoturi peste ea, se pune si cealalta parte de compozitie cu alte 12 piscoturi.
Se lasa 12 ore la frigider
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Comentarii