Un tort rapid, racoritor si fara coacere.
Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca. Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea. Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica. Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar). Se pune o cratita cu apa la foc. Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur. Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot. Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar). Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur. Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot. Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiAstazi va prezentam Reteta de strudel cu dovleac Inca un desert nemaipomenit de gustos, specific romanesc, si foarte aromat!...
Reteta de strudel cu dovleacDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii