Tortul cu pere este un desert usor de preparat. Pentru reteta cu pere pe care o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte torturi delicioase, aveti nevoie de pere, zahar, faina, oua si frisca.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile. Se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi aluatul intr-o forma de unt unsa si tapetata, apoi se introduce in cuptor pentru 35-40 de minute. Se amesteca frisca batuta cu iaurtul, esenta de vanilie si un plic de gelatina dizolvata in 50 ml apa si topita pe baie de aburi. Se dizolva gelatina in compotul de visine, se topeste de baie de aburi, apoi se adauga sucul de portocale. Se pune blatul de pandispan pe un paltou, se insiropeaza cu putin compot, apoi se intinde peste el crema de iaurt cu frisca. Se curata perele de cotoare, se taie felii subtiri si se decoreaza partea laterala a tortului. Se cuprinde tortul cu cercul de la forma de tort, pentru ca feliile de pere sa stea lipite de blat. Se toarna gelatina cu sucul de portocale. Tortul se tine la rece 3-4 ore, duoa care se indeparteaza cercul de la forma.
Se serveste decorat cu cateva felii de pere.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Placinta cu mere
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii