Tort cu pepene rosu

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de 500 grame pepene rosu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu pepene rosu

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 bucati pentru o forma cu diametrul de 26 cm.:
  • Pentru baza:
  • 200 grame biscuiti
  • 125 grame unt (moale)
  • Pentru crema:
  • 200 grame pepene rosu (bucati)
  • 75 de grame de zahar
  • un pachet zahar vanilat
  • 8 foi (folii) de gelatina alba
  • 300 de grame de quark cu vanilie ('Vanillequark')
  • 600 ml smantana de frisca.
  • Deasupra:
  • 500 grame pepene rosu (bucati)
  • 250 ml apa
  • 50 grame zahar
  • 3 foite de gelatina.
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • frunze de menta.

Mod de preparare

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort a se pragateste mai intai baza sau blatul.

Biscuitii se taie (bucati mai mari) sau se rad pe razatoarea mare si se amesteca apoi cu untul (moale), apoi se framinta. Daca biscuitii dunt fara scortisoara se adauga scortisoara.

Cercul de la forma de tort se aseaza pe un platou, se unge cu ulei sau unt si se lipeste pe el (pe dinauntru) hartie de copt. Se pune drept baza, aluatul de biscuiti, se apasa, apoi se niveleaza.

Feliile de pepene (200 de grame) se sfarma (piure), se adauga zaharul si zaharul vanilat si se pun intr-o cratita sa se incalzeasca putin - nu sa fiarba! Intre timp, gelatina se lasa la inmuiat 5 minute in apa rece (dupa instructiunile de pe plic). Cand piureul de pepene cu zahar e cald, galatina inmuiata (5 min.) se scurge bine de apa, apasind-o si se adauga la piure-ul de pepene (in acest mod: se pune putina zeama de pepene calda peste gelatina inmuiata, se amesteca, apoi se adauga gelatina astfel dizolvata la piureul de pepene). Se lasa la racit.

 

Inainte sa se intareasca gelatina, se adauga quark-ul de vanilie si frisca. Se pune aceasta compozitie peste 'aluatul' de biscuiti, se niveleaza, apoi se face o mica adancitura si se lasa la frigider peste noapte. Ce se pune deasupra: Bucatile de pepene rosu (500 de grame) taiate mare, impreuna cu apa si zaharul se pun pe foc la incalzit (atentie! sa nu clocoteasca!). Se amesteca cu gelatina inmuiata, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Pana nu se intareste gelatina, se pune aceasta compozitie peste tortul (scos din frigider) si se pune din nou la racit.

Tortul intarit bine se scoate din frigider, se lia cercul de metal (de la forma de tort) si hartia de copt.


Tortul cu pepene rosu se decoreaza cu zahar pudra si frunze de menta. Reteta Tort cu pepene rosu a fost propusa de Gabriela Carmen Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri cale
1
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
2
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia