Tort cu pepene rosu

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de 500 grame pepene rosu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu pepene rosu

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 bucati pentru o forma cu diametrul de 26 cm.:
  • Pentru baza:
  • 200 grame biscuiti
  • 125 grame unt (moale)
  • Pentru crema:
  • 200 grame pepene rosu (bucati)
  • 75 de grame de zahar
  • un pachet zahar vanilat
  • 8 foi (folii) de gelatina alba
  • 300 de grame de quark cu vanilie ('Vanillequark')
  • 600 ml smantana de frisca.
  • Deasupra:
  • 500 grame pepene rosu (bucati)
  • 250 ml apa
  • 50 grame zahar
  • 3 foite de gelatina.
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • frunze de menta.

Mod de preparare

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort a se pragateste mai intai baza sau blatul.

Biscuitii se taie (bucati mai mari) sau se rad pe razatoarea mare si se amesteca apoi cu untul (moale), apoi se framinta. Daca biscuitii dunt fara scortisoara se adauga scortisoara.

Cercul de la forma de tort se aseaza pe un platou, se unge cu ulei sau unt si se lipeste pe el (pe dinauntru) hartie de copt. Se pune drept baza, aluatul de biscuiti, se apasa, apoi se niveleaza.

Feliile de pepene (200 de grame) se sfarma (piure), se adauga zaharul si zaharul vanilat si se pun intr-o cratita sa se incalzeasca putin - nu sa fiarba! Intre timp, gelatina se lasa la inmuiat 5 minute in apa rece (dupa instructiunile de pe plic). Cand piureul de pepene cu zahar e cald, galatina inmuiata (5 min.) se scurge bine de apa, apasind-o si se adauga la piure-ul de pepene (in acest mod: se pune putina zeama de pepene calda peste gelatina inmuiata, se amesteca, apoi se adauga gelatina astfel dizolvata la piureul de pepene). Se lasa la racit.

 

Inainte sa se intareasca gelatina, se adauga quark-ul de vanilie si frisca. Se pune aceasta compozitie peste 'aluatul' de biscuiti, se niveleaza, apoi se face o mica adancitura si se lasa la frigider peste noapte. Ce se pune deasupra: Bucatile de pepene rosu (500 de grame) taiate mare, impreuna cu apa si zaharul se pun pe foc la incalzit (atentie! sa nu clocoteasca!). Se amesteca cu gelatina inmuiata, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Pana nu se intareste gelatina, se pune aceasta compozitie peste tortul (scos din frigider) si se pune din nou la racit.

Tortul intarit bine se scoate din frigider, se lia cercul de metal (de la forma de tort) si hartia de copt.


Tortul cu pepene rosu se decoreaza cu zahar pudra si frunze de menta. Reteta Tort cu pepene rosu a fost propusa de Gabriela Carmen Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala