Pentru tortul fara ou se framanta pe masa de aluat faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si sarea. Se face un sul gros care se imparte in cinci parti.
Pentru tortul fara ou se framanta pe masa de aluat faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si sarea. Se face un sul gros care se imparte in cinci parti, se acopera cu un servet si se lasa sa stea o ora la racoare. Fiecare bucata se intinde pe rand, pe fundul formei de tort, presarat cu faina, si se coace la cuptor la foc potrivit. Foile coapte se desprind cu grija pe margini, cu un cutit ascutit. Cand toate foile sunt coapte, se pune intre ele un strat subtire de marmelada de caise. Deasupra, peste stratul de marmelada, se presara nuci prajite putin si tocate marunt. In loc de marmelada tortul se poate glasa cu ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAm facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.
Supa de curcan
Comentarii