Tort cu nuca insiropat

Dat printr-o baie de sirop aromat cu mirodenii imediat ce este scos din cuptor, acest tort clasic si simplu cu nuca este delicios. In reteta greceasca nu se foloseste faina deloc, dar putina faina va face mai usor tortul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu nuca insiropat

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 2 linguri cognac
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 90g zahar tos
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 ligurita cuisoare macinate
  • 20g faina cernuta
  • 2 lingurite praf de copt
  • 35g pesmet
  • 175g miez de nuca
  • Pentru siropul cu mirodenii:
  • 125g zahar tos
  • 150ml apa
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de tort de 23 cm. Intr-un bol mare bateti galbenusurile, cognacul, coaja si zeama de la portocala pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un blender zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, pesmetul si 150g nuca, pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol si mixati albusurile pana se intaresc.

Amestecati compozitia cu galbenus cu cea fainoasa, apoi adaugati usor albusurile. Turnati compozitia in tava de tort pregatita si dati-o la cuptor pentru 40 de minute.

Cat timp tortul este la cuptor pragatiti siropul cu mirodenii. Puneti toate ingredientele intr-o oala si amestecati la foc potrivit pana se dizolva zaharul. Asteptati sa dea in clocot si mai amestecati 5 minute. Asteptati sa se raceasca de tot inainte sa-l strecurati.

Maruntiti miezul de nuca ramas. Scoateti tortul din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betigas de lemn. Aranjati deasupra miezul de nuca maruntit, si cu o lingura puneti sirop pe toata suprafata.


Lasati tortul de nuca insiropat sa se raceasca dupa care puteti sa-l serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce