Dat printr-o baie de sirop aromat cu mirodenii imediat ce este scos din cuptor, acest tort clasic si simplu cu nuca este delicios. In reteta greceasca nu se foloseste faina deloc, dar putina faina va face mai usor tortul.
Preincalziti cuptorul la 190 de grade si ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de tort de 23 cm. Intr-un bol mare bateti galbenusurile, cognacul, coaja si zeama de la portocala pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.
Puneti intr-un blender zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, pesmetul si 150g nuca, pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol si mixati albusurile pana se intaresc.
Amestecati compozitia cu galbenus cu cea fainoasa, apoi adaugati usor albusurile. Turnati compozitia in tava de tort pregatita si dati-o la cuptor pentru 40 de minute.
Cat timp tortul este la cuptor pragatiti siropul cu mirodenii. Puneti toate ingredientele intr-o oala si amestecati la foc potrivit pana se dizolva zaharul. Asteptati sa dea in clocot si mai amestecati 5 minute. Asteptati sa se raceasca de tot inainte sa-l strecurati.
Maruntiti miezul de nuca ramas. Scoateti tortul din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betigas de lemn. Aranjati deasupra miezul de nuca maruntit, si cu o lingura puneti sirop pe toata suprafata.
Lasati tortul de nuca insiropat sa se raceasca dupa care puteti sa-l serviti.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii