se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire. Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lam
se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire.
Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca macinata.
Se bat apoi albusurile cu o lingurita de apa si o jumatate de lingura de amidon (ca sa nu se lase blatul la mijloc cand e scos din cuptor)
Se amesteca apoi cele doua compozitii cu grija de jos in sus cu o lingura ca sa nu iasa tot aerul din albusuri.
Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Se baga in cuptorul preincalzit la foc moderat (spre mic) cam 35 min.
Pana se raceste blatul se prepara siropul de cafea si crema.
Pentru crema se topeste la microunde un pachet de margarina care se mixeaza apoi pana deven ca o maioneza se adauga zaharul si cele 2 galbenusuri si se mixeaza pana se incorporeaza zaharul de tot. Se pun apoi doua lingurite de cafea si nuca.
Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua pe latime si se insiropeaza bine.
Apoi se pune crema in strat gros.
Se prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna deasupra tortului.
Se orneaza si se da la frigider o ora.
Reteta Tort cu nuca a fost propusa de otilia gergely
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Comentarii