Tort cu nectar de caise

Pt blat ouale se amesteca cu apa spumos. se adauga zaharul si zaharul vanilat. faina cu praful de copt se amestec bine cu ouale dupa care se pune la c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua
  • 3linguri apa calda
  • 150g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 100g faina
  • 100g midon
  • 2 lingurite 8 foi gelatina
  • 500g iaurt simplu
  • 200ml nectar de caise
  • 60g zahar
  • 400ml frisca
  • 2 pachete gelatina
  • 375 ml nectar de caise
  • 125 ml apa

Mod de preparare

Pt blat ouale se amesteca cu apa spumos. se adauga zaharul si zaharul vanilat. faina cu praful de copt se amestec bine cu ouale dupa care se pune la cuptor. Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructinile de pe pachet. Iaurtul se amesteca cu nectarul si cu zahar. gelatina se incalzeste si se adauga iaurtului. Blatul ( trebuie sa fie ca un biscuit) se taie in trei iar o parte se pune pe o tava cu un inel imprjur. Iaurtul se pune peste primul blat apoi se pune al doilea blat.

Gelatina se amesteca cu necatrul si cu apa si se prepara dupa care se toarna peste tort dupa care se da putin la rece. Din al treilea blat se taie figurine care se pudreaza cu zahar si se orneaza tortul dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia