Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata este gustos, delicat si parfumat si cu siguranta va face deliciul meselor festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Mousse de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura gelatina(hidratata)
  • Mousse de zmeura
  • 300 g zmeura
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri gelatina

Mod de preparare

Blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam ciocolata si omogenizam,adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu(sa treaca testul cu scobitoarea)lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata o topim cu 150 ml frisca(avem grija sa nu fiarba).
Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.
Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.

Mousse de zmeura:

Zmeura(dezghetata) o blenduim, piureul de zmeura(putem sa folosim zmeura facuta dulceata din camara de bunatati din natura il amestecam cu gelatina hidratata,dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizma (dam la rece pana ansamblam tortul)
Asamblare-Asezam prima foaie,am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile (ca un sah), adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac.


Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata se va servi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce