Tort cu migdale si crema bavareza de portocale

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga co

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 250 g migdale
  • 1 lingura faina
  • 100 ml rom
  • 2 portocale
  • Crema:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 500 ml lapte
  • zeama de la 2 portocale
  • 4 foi gelatina
  • 300 ml frisca
  • Garnitura:
  • crema sau frisca
  • felii de portocale
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga coaja rasa si zeama de

portocale, migdalele curatate si prajite in cuptor, faina, romul si albusurile spuma.

Se pune compozitia intr-o forma tapetata bine cu unt si faina si se coace.

Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia se dilueaza cu laptele si se pune compozitia la foc potrivit. Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocale si se

ingroasa bine ca o crema de vanilie.

Cand crema s-a racit se adauga gelatina topita cu

zeama de portocale si frisca batuta.

Blatul taiat in trei se umple cu crema si se acopera si pe deasupra. Se da la rece.

Cand este complet inchegat se orneaza cu aceeasi crema ramasa si felii de portocale sau fructe zaharisite. Se mai poate orna si cu frisca si felii de portocala.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia