1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti 2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi
1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti
2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi de robot manual si am tinut mortis sa il incerc, l-am pus pe el la treaba, de aia o sa vedeti bucatele mai mari de mere
se pun merele peste zaharul caramelizat, se pune scortisoara
3. apoi doua linguri de zahar se presara peste ele si se pune untul cubulete (cred ca am pus un pic cam mult)
4. asa, se da cratita la cuptor pana se inmoaie merele
intre timp pregatim crema de zahar ars 4 oua, 4 linguri de zahar
5. se bat bine bine si se pune laptele si esenta de rom, cata vreti
6. am scos merele de la cuptor, cam asa aratau, se vede ca e cam mult unt, "l-am supt" cu un servetel, se pune crema peste
7. turnati crema mai incet si mai de jos
8. se dau la cuptor pana se intareste crema destul de bine
a mea arata asa
9. intre timp, se face pandispanul: 4 galbenusuri pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei
10. 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi cu 4 linguri de faina, puse pe rand
11. pandispanul, l-am pus peste crema, peste el, bucati de nuci
12. scos din cuptor, rasturnat
13. siropul care s-a format, o sa insiropeze pandispanul
14. se ocopera cu frisca, eu, pt ca l-am facut ca pe o simpla prajitura, l-am lasat asa
15. pt ca am fost nerabdatoare, si nu l-am lasat suficient de mult pana l-am taiat, "varful" din poza asta nu apucase sa se insiropeze cum trebuie
16. vad ca din cauza ca am turnat crema prea de sus, ea si merele si-au inversat locurile, adica a devenit "fata" ea, in mod normal erau merele deasupra, da nu-i bai
Reteta tort cu mere si crema de zahar ars propusa de Bogdana
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii