Tort cu mere fara blat

Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza si acest praf va fi in loc de aluat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mere fara blat

Ingrediente

  • Pentru “blat”:
  • o cana de faina
  • o cana de gris
  • o cana de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg de mere
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • scortisoara dupa preferinte
  • sucul de la o lamaie.

Mod de preparare

Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Tortul este fara blat si cand zic asta ma refer la faptul ca nu are aluat/coca, pentru ca o sa vedeti la final, cand o scoateti din cuptor ca se formeaza un fel de blat.
Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza bine si acest praf va fi in loc de aluat.
Merele se razuiesc fara sa fie decojite, se stropesc cu sucul de la o lamaie si apoi se adauga zahar vanilat si scortisoara si se amesteca.
Se foloseste o forma rotunda cu pereti detasabili sau orice tava rotunda de cuptor, se pune o hartie de copt pe fundul ei si apoi se unge cu ulei atat pe fund cat si pe pereti. Se pregateste cuptorul.
Tortul se aranjeaza asa:
Primul strat este de praf, cam un deget, al doilea e de mere (2 degete) si asa mai departe astfel incat sa fie 3 straturi de praf si 3 de mere. Aveti grija ca straturile de praf sa nu fie mai groase de un deget ca altfel nu se coc.
Se da la cuptor 40-50 de minute, iar cand e gata, se lasa putin sa se raceasca si apoi se scoate din forma si se taie sau, daca forma nu e cu pereti detasabili, mai bine lasati-l in tava ca sa nu se rupa.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce