Tort cu mandarine

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat. Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor. Se adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mandarine

Ingrediente

  • 7 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1-2 pachetel de zahar vanilat(sau 1 lingura de zahar)
  • ceva coaja rasa -de lamaie
  • 7 linguri de faina
  • praf de copt(1 lingurita)
  • Umplutura
  • 2 budinci de vanilie
  • 750-800 ml lapte(1
  • 5% grasime)
  • 4-5 linguri zahar
  • mandarine din doza
  • 200 ml smantana de frisca+1 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.

Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.

Se adauga faina,amestecata cu praful copt si coaja rasa,incet cate incet,pana totul este incorporat bine.

Se unge(cu margarina si se tapeteaza cu faina) o tava rotunda,cu pereti detasabili,se toarna blatul si se da la copt,35-40 min la 170 gr.C.Se face proba cu scobitorul.Se lasa blatul la racit pe un gratar.

Cand e rece se taie in trei(bucati/felii).

Mandarinele din doza se lasa la scurs bine de tot sau se tapeteaza cu hartie de bucatarie se face budinca de vanilie(mai groasa).

Budincile se pun intr-un castron,se adauga si zaharul,se pun vreo 10-12 linguri de lapte rece si mesteca bine.

Laptele se pune la fiert,cand acesta fierbe(la foc mic) se adauga compozitia din castron, si se invarte bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa la racit.(Cum se prepara budinca ,scrie de fapt pe orice plic-diferenta aici este ca eu,am folosit mai putin lapte si mai putin zahar.)

Se adauga mandarinele,in budinca si se mesteca bine,dar cu grija,sa nu se sfarame de tot fructele.

Se bate smantana cu lingurita de zahar pudra, pana devine frisca,se incorporeaza foarte usor la budinca cu mandarine

Pentru insiropat feliile de blat ,am facut un sirop din zeama de portocala cu zahar+ ceva apa.

Am luat partea de jos a blatului,pe partea taiata ,am insiropat

am pus jumatate din crema peste. Am asezat peste crema,urmatorea felie de blat(mijlocul),am insiropat din nou partea de deasupra,am pus cealalta jumatate din crema.

Am acoperit cu a treia felie de blat(capacul).

L-am imbracat in frisca.

Am batut/mixat 600 ml smantana subtire cu 3 lingurite de zahar pudra.

Am decorat cu restul de mandarine si forme de ciocolata.
Pofta buna!

Reteta Tort cu mandarine a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala