Tortul cu jeleu de pepene galben este usor de pregatit si foarte aromat, perfect pentru un desert racoritor in zilele calde.
Blaturi:
Se bat albusurile cu zaharul, bine de tot. Se adauga galbenusurile si coaja de lamaie impreuna cu esenta, se omogenizeaza cu grija. Apoi se adauga si faina, amestecand usor de jos in sus. Este esential acest pas deoarece blatul nu are praf de copt sau alt agent de crestere, iar albusurile trebuie sa-si pastreze aerul inglobat pentru reusita unui blat pfuos. Se niveleaza intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Inainte sa bagati blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade scuturati-o de cateva ori, lovind-o de blatul din bucatarie, ca sa iasa bulele de aer la suprafata - astfel blatul va creste uniform. In functie de marimea tavii veti obtine un blat mai inalt sau mai subtire, tot in functie de asta variaza si timpul de coacere, in cazul meu a fost 45 de minute. Oricum, nu-l scoateti din cuptor pana nu trece testul cu scobitoarea. Il lasati sa se raceasca dupa ce s-a copt si apoi il decupati.
Jeleul de pepene:
O parte din pepene l-am taiat cubulete si cealalta parte l-a taiat robotzelul, transformandu-l intr-un piure. Se pune la foc mic sa dea cateva clocote.
Compozitia astfel obtinuta se lasa la racit, iar apoi se imparte in doua parti egale.
O parte se amesteca cu jumate de pachet de gelatina care a fost pregatita conform instructiunilor de pe plic (acum folosim doar jumate de plic).
Aceasta parte de jeleu se toarna peste blat, apoi peste, se pune marginea aceasta de blat:
iar apoi frisca batuta deasupra.
Acum e momentul sa ne ocupam de cealalta parte de jeleu; tot asa ca mai sus (amestecat cu gelatina ramasa)...
Jeleul il turnam peste frisca, sa acopere bine toata suprafata. Punem cealalta parte de blat si gata! Il dam la rece (eu l-am lasat pana a doua zi dimineata).
Se orneaza dupa plac si pricepere.
Reteta de tort cu jeleu de pepene galben a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.
Serviti tortul cu jeleu de pepene galben in zilele toride de vara. Este un dulce aromat si racoritor.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAm facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara...
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii