Tort cu iaurt si caise

Foile de blat se decongeleaza, si se taie in doua pe diagonala ( un triunghi de 25x45 cm, 12 bucati) iar restul se taie 2 cercuri. Pt umplutura se scu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g foi aluat
  • 1 doza caise ( fara suc 240g)
  • 6 foi gelatina
  • 300g iaurt simplu
  • 50 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 5-6 linguri suc de caise
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 pachet praf de vanilie pentru sosuri ( de vanilie fara fierbere)
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

Foile de blat se decongeleaza, si se taie in doua pe diagonala ( un triunghi de 25x45 cm, 12 bucati) iar restul se taie 2 cercuri.

Pt umplutura se scurg caisele si se tine sucul deoparte. Gelatina se prepara dupa instructiunile de pa pchet si se pun la inclazit intr-ocratita mica ( a nu se fierbe). Iaurtul se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de caise si de lamaie. apoi se amesteca cu gelatina.

caisele se fac piuree si se amesteca cu praful de vanilie apoi se pun pe prima foaie.. Peste iaurtul rece se pune frisca si se amesteca apoi se pune intr-un sprit un sfert din crema si se spriteaza marginile tortului din interior. restul cremei se pune peste a doua foaie rotunda apoi crema si pe urma cele 12 bucati de foi. se orneaza cu frisca, caise, zahar pudra sau dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide