Tort cu iaurt si afine

Tortul cu iaurt si afine este un desert delicios, acrisor, usor de pregatit. Este un dulce perfect pentru momentele festive, cu siguranata apreciat de iubitorii dulciurilor usoare, cu fructe.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu iaurt si afine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 900 g iaurt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g dulceata de afine sau 100 ml suc de afine
  • gelatina pentru 1 kg
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:
Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce s-au incalzit le luam de pe bain-marie si le mixam pana cand amestecul se raceste si isi dubleaza volumul. Apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de lemn.
Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Blatul il coacem aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam la racit.


Crema:
Iaurtul il amestecam cu dulceata de afine si zaharul pudra.
Gelatina o punem in apa rece sa se inmoaie timp de 10 minute, apoi o scoatem din apa si intr-un vas o punem la topit la bain-marie. Dupa ce s-a topit adaugam cu o lingura putin iaurt si amestecam cu telul. Apoi se adauga pe rand si restul de iaurt amestecand continuu. O lasam la racit in frigider 2 ore sa se intareasca putin pentru a o putea pune pe blat.


Glazura:
Fierbem frisca lichida, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand aceasta se topeste.
Asamblam tortul astfel: blatul, peste blat intindem crema de iaurt, apoi glazura calda. Tortul il mai punem la frigider inca vreo 2 ore dupa care se poate servi. Eu l-am lasat peste noapte in frigider, doar a doua zi l-am taiat.
Pofta buna!

Reteta de tort cu afine si crema de iaurt a fost propusa de: http://retetealina.blogspot.ro/


Serviti tortul cu afine si crema de iaurt de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Omleta quarto formaggi
Bucataras.RO

Omleta quarto formaggi

Avand branzeturi de la stana am incercat o omleta cu ele. A iesit ceva foarte bun!

Omleta quarto formaggi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide