Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies

Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies este un tort delicios cu fructe si frisca potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava cu inel de 26 cm:
  • Pentru blat
  • avem nevoie de:
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 100 gr. migdale macinate
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet praf de copt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • si faina cat cuprinde.
  • Pentru creme:
  • 800 ml. frisca lichida
  • 400 gr. ciocolata neagra
  • 500 gr. cranberries (merisoare) sau alte fructe acrisoare
  • la alegere (care nu lasa zeama)
  • 150 ml. coniac sau orice alta bautura fina cu gust de ciocolata (eu folosesc Amarula)
  • esenta de rom sau orice altceva va place.
  • Pentru decor:
  • 200 ml. frisca batuta
  • carlionti
  • inimi
  • orice alta decoratiune din ciocolata sau orice altceva doriti
  • Ptr. insiropat: 300 ml. apa
  • 100 ml. zeama de lamaie
  • zahar
  • esente.

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ajung la consistenta celor pentru bezea. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se incopreaza bine apoi adaugam esenta, praful de copt nestins, cele 4 linguri de cacao si faina cernuta in ploaie pana ajunge la consistenta aluatului de chec. Se pregateste tava cu inel in care am asezat hartie de copt si turnam compozitia dupa care, o punem in cuptor, la nivelul din mijloc, la foc potrivit. Se testeaza cu scobitoarea, dupa 25 de minute, pentru a vedea daca e copt. Dupa racire, se scoate blatul din tava si se portioneaza in 3 parti egale.
2. Intre timp, ne ocupam de creme: Se bat bine 600 ml de frisca si se impart in 2 parti ( 400 gr. ptr. a doua crema si 200 ptr decor).
Pentru ganacheul de ciocolata: se pun pe foc 400 ml. frisca impreuna cu 400 gr. ciocolata neagra, se incalzesc bine, fara sa fiarba, se amesteca energic dupa care se da la rece. Cand s-a racit complet, se bate crema cu mixerul pana cand obtinem o spuma. Daca spuma este prea tare, mai adaugam putina frisca. In aceast ganache, adaugam jumatate din totalul de 500 gr. fructe, pe care in prealabil le-am maruntit si le-am tinut, pentru o jumatate de ora, in alcool. Daca doriti, puteti adauga, suplimentar, si cateva picaturi de alcool si esenta de rom. Crema astfel obtinuta se da la rece si ne ocupam de a doua crema, doar frisca amestecata bine cu restul fructelor.
3. Pentru sirop fierbem apa, adaugam sucul de lamaie, 2 linguri de zahar si esentele.
4. Cand le avem pe toate pregatite, montam tortul incepand de jos, dupa ce am pus primul blat, insiropam bine, adaugam crema de frisca, apoi al doilea blat, insiropam din nou - ganacheul de ciocolata, blatul 3 pe care il insiropam si pe acesta, lasam cateva minute pentru o buna absortie si punem frisca ramasa pentru decor. Decorati dupa bunul plac.
*Deoarece nu consum de cca. 5 ani sucuri cumparate, mi-ar fi foarte util acest storcator de fructe Philips, imi doresc de mult timp unul de calitate.


Se serveste rece, langa o bautura fina, o cafea sau un suc natural stors cu un storcator de firma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia