Tort cu fructe de padure si glazura de migdale

Preparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min 2. Intr-un castr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema: 250 ml lapte gras
  • 1 vanilie
  • 80 g zahar
  • 2 oua mari
  • 125 pasta de migdale
  • 200 g ciocolata alba fin tocata (lindt sau baker's)
  • 2 linguri unt nesarat
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru blat: 375 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml ulei vegetal
  • 5 oua mari separate
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 250 ml compot de zmeura
  • Pentru glazura: 600 g crema de branza la temperatura camerei
  • 125 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 375 g zahar pudra
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3/4 lingurita extract de migdala
  • fructe de padure asortate(zmeura
  • fragi
  • afene
  • mure
  • pot fi si capsuni)
  • sirop de zmeura

Mod de preparare

Preparare crema

1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min

2. Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, ouale, mixtura de lapte si vanilie, pasta de migdale si se pune la foc mic aproximativ 10 min mestecandu-se incontinua pana se ingroasa compozitia obtinandu-se o pasta mai groasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata alba si untul, se omogenizeaza si se da la rece.

3. Se bate frisca

4. Se scoate pasta de la rece, se amesteca usor cu frisca, se acopera si se lasa in continuare la rece.


Preparare blat

1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade C

2. Se unge o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm

3. Se combina faina,200 g zahar,praful de copt si sarea intr-un castron.

4. Folosind mixerul electric se bat 125 ml de apa calduta cu ingredientele uscate, se adauga uleiul, galbenusurile, amandoua extractele si coaja de lamaie.

5. Separat se bat albusele cu restul de zahar pane se fac spuma si se adauga la restul dfe compozitie, amestecand usor de jos in sus

6. Se pune compozitia in tava pregatita, se coace blatul, se lasa la rece, se taie in 3 si se insiropeaza cu compotul de zmeura.


Preparare glazura

1. Se bate crema de branza, zaharul si amandoua extractele intr-un castron

2. Se pun fructele 30 minute in sirop, dupa care se scurg bine



Asamblare

1. Se pune doua straturi de crema intre cele 3 blaturi

2. Se imbraca tortul cu glazura de branza

3. Se monteaza fructele pe tort

4. Se da la rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia