Fructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in puti
Fructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in putin suc de fructe iar apoi se adauga la restul de suc incalzit Se amesteca bine si se toarna caldut peste fructele de padure. Frisca se bate bine cu intaritorul si se adauga piureul de fructe. Se pune apoi ciocolata topita.(ciocolata nu va schimba culoarea cremei) Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule cu zeama din compot, si se umple cu crema la mijloc. Peste crema se pun capsuni taiate pe din doua sau orice alte fructe doriti si se aseaza al doilea blat insiropat. Se orneaza dupa preferinte.
Asamblare tort:
Am pus folie alimentara in tava in care am copt blatul de mijloc apoi am tapetat marginile tortului cu fasiile de pandispan cu picatele si am pus primul blat, crema, capsunile, al doilea blat si am bagat 1 ora la rece. Am scos tava si am intors-o invers scotand folia. Am uns tortul cu frisca colorata, am garnisit cu fructe lasand marginile fara frisca pentru a se vedea modelul.
Pentru marginea cu picatele aveti nevoie de jumatate din cantitatea unui pandispan obisnuit de tort( de ex 4 oua 4lg de faina si 4 lg de zahar) din care se opreste un sfert de compozitie care se amesteca cu cacao pentru cerculete. Se ia o foaie de hartie de copt cu care vom tapeta doar fundul unei tavi mai late din care vom taia fasii cu care vom tapeta marginile tavii unde vom asambla tortul (rotunda in forma de tort cu inel detasabil sau dreptunghiulara. Pe aceasta hartie vom desena cu pixul cerculete sau orice alt model doriti lasand o distanta mica intre ele. Se va intoarce foaia invers, cu scrisul in jos pentru a nu ramane pix in blatul de pandispan si se aseaza pe fundul tavii unsa cu ulei. Cerculetele desenate se umplu cu un posh cu compozitia de pandispan si cacao. Se baga imediat tava la congelator pana ingheata desenul. Peste acest desen se varsa restul de compozitie de pandispan si se da la cuptor ca pe un blat normal. Dupa racire se taie fasii de dimensiunea marginilor tavii in care se asambleaza tortul. Se imbraca marginile si in interiorul formei se va asambla tortul.
Alte dulciuri recomandate
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii