Tort cu fructe Daniela

Se unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 350g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • un praf sare
  • zahar vanilat
  • 3-4 plicuri gelatina
  • 400 g frisca lichida sau smantana mai grasa
  • 2 cutii mari compot de fructe(ex. ananas si mandarine)
  • o portocala

Mod de preparare

Se unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare si se bat pana nu mai cad de pe vas. Se adauga 150 g zahar si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga un praf de faina si treptat uleiul batandu-se in continuare. Se pun galbenusurile, se mai bate cu grija de cateva ori si se adauga faina prin rasturnare cu o lingura. Se toarna in cratita si se coace in cuptorul incins 10 min la foc iute si inca 15-20 la foc mic fara sa se deschida cuptorul.Dupa ce blatul s-a scos din cratita si s-a curatat de hartie se pune inapoi in cratita tapetata cu o folie subtire de plastic. Se inteapa si se insiropeaza cu siropul de la compot la care se adauga daca nu este suficient un sirop din zeama si coaja de portocala si zahar dupe gust. Deasupra se aseaza fructele din compot peste care se toarna smantana batuta putin cu restul de zahar pudra + zaharul vanilat si amestecata cu gelatina dizolvata in 400 ml apa calda dar nu fiarta. Se lasa sa se inchege 24h. Se scoate cu grija din cratita tragand de marginile foliei de plastic si se pune pe platou. Se orneaza dupa preferinte.
Se poate servi la o sampanie de fructe sau vin alb dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce