Tort cu fructe

Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe

Ingrediente

  • Blat : 3 oua
  • 60 g zahar
  • 40 g unt
  • 60 g pudra de migdale si 80 g maizena
  • o lingurita de praf de copt
  • Crema: 775 g smantana (lichida) de 15%
  • 775 g branza ricotta
  • 150 g zahar
  • 17 g agar dizolvat intr-un pic de apa

Mod de preparare

Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca totul bine si se pune la copt la 350F (180C) pentru 18-20 de minute.

Dupa ce a fost copt si s-a racit se taie cu cercul ca sa aiba exact acelasi diametru si sa nu curga crema pe langa el.

Crema: se amesteca bine pana se dizolva agarul si se pune cratita pe foc. Dupa ce da primul clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se amesteca usor, are tendinta sa se lipeasca un pic smantana; daca se intampla asa strecurati totul printr-o sita, intr-o cratita curata dupa ce fierbe cele 3 minute agarul. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic (agarul fiert in lapte sau smantana se intareste mai greu decat daca e fiert in suc de fructe sau apa) si se amesteca cu branza. Se lasa la racit.

Blatul se poate stropi cu cateva linguri de suc de fructe la alegere sau se poate lasa asa.

Se pune blatul in interiorul cercului (se captuseste cercul in interior cu acetat, un plastic flexibil) in care se va monta tortul si se toarna peste el crema.

Se lasa peste noapte la frigider.

Gelatina si decorul de fructe:

A doua zi se fierb 700 g de zmeura cu 200 ml apa si 150 g zahar (depinde de cat e de dulce zmeura), se face totul piure si se da prin sita.

Se pun 450 g din acest amestec intr-o cratita cu 2 lingurite de agar, se amesteca si se pun pe foc, la fiert 3 minute.

Se lasa la racit apoi se toarna peste tort care se pune inapoi in firgider pentru cateva minute (3-4) pana s-a intarit un pic compozitia de zmeura si pe urma se pun fructele deasupra.

Nu trebuie lasat sa se intareasca complet zmeura pentru ca nu mai adera fructele la ea.

Inainte de a fi taiat se scoate inelul si se pudreaza un pic fructele cu zahar pudra.
Reteta Tort cu fructe a fost propusa de Anat

Alre retete:

Tort de ciocolata cu fructe; Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Pizza rapida pe lipie libaneza
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide