Tort cu frisca Valentine`s Day

Pentru tort cu frisca Valentine`s Day se separa ouale, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, zaharul vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu frisca Valentine`s Day

Ingrediente

  • pentru blatul de tort:
  • 6 oua
  • 3 linguri de fistic macinat
  • 3 linguri de nuca macinata
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • un plic de zahar vanilat
  • pentru crema tortului:
  • 250 g branza ricotta
  • 40 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 300 g frisca
  • Pentru ornat:
  • inimioare
  • floricele decorative
  • creioane pentru decor

Mod de preparare

Pentru tort cu frisca Valentine`s Day se separa ouale, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, fisticul si nuca. Se incorporeaza usor si la sfarsit, se adauga faina cernuta, Compozitia se toarna in tava de tort tapetata cu hartie pentru copt si se baga la cuptor la 140 grade.
Separat se topeste ciocolata la baie de aburi, se dilueaza cu unt topit si la final se adauga esenta de menta.
Intru-un bol, se freaca galbenusurile cu zaharul si cu branza ricotta. In crema de branza se adauga ciocolata cu aroma de menta si frisca batuta. Se incorporeaza si se lasa la rece.
Dupa ce s-a copt blatul de tort, se scoate, se lasa sa se raceasca, se taie in trei si se umple cu crema de menta. Se orneaza cu frisca si martipan si cu inimioare, floricele rosii.

Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.


Tortul pentru Valentine's Day se serveste cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce