BLATUL: 1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt. 2. La final se inglobea
BLATUL:
1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt.
2. La final se inglobeaza galbenusurile batute spuma.
3. Se coace intr-o tava cu diametrul de 24 cm, la 180 grade C, timp de 45-50 min. Rece se taie pe trei nivele.
CREMA
1. Se lasa visinele sa se scurga. Zeama obtinuta se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat si cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa.
2. Se ia de pe foc apoi se adauga visinele si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.
3. Intre timp se bate bine frisca.
ASAMBLARE
1. Se pune primul blat, apoi jumatae din compozitia de frisca, iar deasupra jumatate din compozitia de visine. Peste se pune blatul al doilea, apoi frisca si iar visine. La final se pune blatul al treilea(capacul).
2. Se niveleaza bine pe margine si se introduce la frigider.
3. Tortul l-am decorat cu frisca (frunze, trandafiri albi, ramuri, muguri). trandafirii rosii au fost din buttercream.
Pofta buna!
Reteta Tort cu frisca si visine a fost propusa de lily pe forum culinar.ro
Alte retete de tort cu visine gasiti aici:
Tort de ciocolata cu iaurt si visine,
Tort cu visine si crema de brinza,
Tort cu visine Padurea Neagra
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii