Tort cu frisca si nutella

Pentru tort cu frisca si nutella se face cafea la ibric si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma clara si se lasa deoparte.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Tort cu frisca si nutella

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • un pahar mediu Nutella
  • 500 ml frisca
  • 2 pachete de Pavezini (sunt piscoturile de sampanie dar mai subtiri)
  • ciocolata (sau nuci
  • alune)
  • foaie de aluminiu

Mod de preparare

Pentru tort cu frisca si nutella se face cafea la ibric si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma clara si se lasa deoparte. Se bate frisca. Se uneste frisca batuta cu galbenusurile de mai sus. Se ia un vas ,eu am folosit o uala deoarece am congelatorul mic, vasul respectiv al ambracam in foaie de aluminiu tot interiorul. Luam cate un piscot si al amuiem in cafeaua facuta la ibric si acoperim fundul vasului,apoi se acopera si pereti vasului. Se torna jumate din crema obtinuta mai sus in vasul ambracat in piscoturisi se arunca in crema pusa in vas bucatele de cioc. Se acopera crema de tort din nou cu piscoturi inmuiate in cafea(daca vasul este inalt mai puneti piscoturi si mai sus ,vasul nu trebuie sa se mai vada),crema ramasa se amesteca cu nutela si se toarna in vas,se acopera din nou cu piscoturi si se da la congelator 24 ore,ea trebuie scoasa cu 2 ore inainte de a fi servita .(de preferat ar fi sa gasiti piscoturile pavezini sau alta firma asta nu conteaza dar sa nu fie cele normale eu am facut cu cele suptiri nu cu piscoturile noastre din romania,mi se par prea groase). Cand tai tortul cu frisca si nutella poti sa faci niste dungi cu toping de capsuni(e siropul de se pune peste inchetate da bine nutela cu capsuni)


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce