Tortul cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata este un tort delicios, potrivit pentru o ocazie festiva sau de sarbatoare.
Blatul:
Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt.
Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.
Crema:
Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.
Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece.
Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure.
Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe.
Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute.
O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste .
Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa.
Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite.
Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur.
Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata.
Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.
Glazura:
Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical.
O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba.
Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte.
Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea.
Sa aveti pofta!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii