Aceasta reteta de tort cu crema de zahar ars este la indemana oricui. Se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios, mai ales servit rece.
intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Topim zaharul dupa care imbracam oala rotind-o, pe toti peretii, cu zaharul topit. Lasam oala la o parte pana zaharul se intareste. O sa pocneasca si o sa crape pe alocuri, dar nu-i niciun bai.
dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cu cele 8 oua (intregi), si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).
apoi in alt castron pregatim compozitia de blat:
-punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar si mixam.
pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte, apoi peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat .
bagam cratita la cuptor la 170 de grade pt 1 ora ( cele care n-au cuptor electric sa bage la flacara cea mai mica).
dupa o ora (vedeti ca se balangane compozitia in cratita, dar asta nu inseamna ca nu e facuta.
Cratita se rastoarna cu gura-n jos pe un platou intins dar nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte (peste zi) la rece. Can rasturnati cratita, atunci blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt, iar deasupra va fi crema de zahar ars.
CU cat topiti mai mult zahar cu atat mai insiropat va fi blatul, asa ca puteti topi si 200g.
Serviti tortul cu crema de zahar ars rece.
Reteta de tort cu crema de zahar ars a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii