Tort cu crema de zahar ars

Aceasta reteta de tort cu crema de zahar ars este la indemana oricui. Se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios, mai ales servit rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • pt crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 150 gr. zahar
  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar

Mod de preparare

intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Topim zaharul dupa care imbracam oala rotind-o, pe toti peretii, cu zaharul topit. Lasam oala la o parte pana zaharul se intareste. O sa pocneasca si o sa crape pe alocuri, dar nu-i niciun bai.

dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cu cele 8 oua (intregi), si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).

apoi in alt castron pregatim compozitia de blat:
-punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar si mixam.

pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte, apoi peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat .

bagam cratita la cuptor la 170 de grade pt 1 ora ( cele care n-au cuptor electric sa bage la flacara cea mai mica).

dupa o ora (vedeti ca se balangane compozitia in cratita, dar asta nu inseamna ca nu e facuta.

Cratita se rastoarna cu gura-n jos pe un platou intins dar nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte (peste zi) la rece. Can rasturnati cratita, atunci blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt, iar deasupra va fi crema de zahar ars.

CU cat topiti mai mult zahar cu atat mai insiropat va fi blatul, asa ca puteti topi si 200g.



Serviti tortul cu crema de zahar ars rece.

Reteta de tort cu crema de zahar ars a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce