• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville
• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, pana devin pufoase
• adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa
• mixati apoi galbenusurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi laptele peste galbenusuri
• rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula
• tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia
• coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj
• cat timp se raceste blatul pregatiti crema
• piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasand aproximativ 200 g de capsune proaspete, apoi il treceti prin sita
• puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti
• turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit
• mixati branza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin
• mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula
• adaugati la final piureul de capsuni
• hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema
• amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute
• taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil
• taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema
• ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii