Este un tort racoros, aromat si delicios!
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste spuma. Se amesteca usor , apoi se toarna faina in 2-3 reprize, amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava rotunda de tort siu se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasa, de preferabil peste noapte. Blatul se taie in doua pe orizontala. Ciresele se spala si se curata de samburi. Capsunile se spala si se rup coditele. Iaurtul se amesteca cu 120 g zahar pudra vanilat. Frisca se bate cu restuld e zahar pudra pana se intareste. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se amesteca iaurtul cu frisca, se toarna gelatina si se omogenizeaza. Se adauga ciresele rupte in doua. Se amesteca usor. Se prepara un sirop din apa, zahar si coaja rasa de portocala. In tava in care s-a copt tortul, se aseaza o parte a blatului. Se insiropeaza. Peste blat se pun capsunile taiate in jumatate si cu partea taiata in jos. Se toarna apoi crema, se niveleaza si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Smantana pentru frisca se mixeaza bine cu zahar vanilat. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Deasupra, pe mijloc, se aseaza capsunile si ciresele. Se prepara jeleul conform instructiunilor si se toarna peste fructe. Cu restul de frisca se orneaza tortul, facand moatze sau trandafiri sau dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servit. Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii