1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.
1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.
2. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, dupa care se pune lingura cu lingura la amestecul de oua, mixind usor.
3. Tava se unge cu unt si tapeteaza cu faina,sau folositi hirtie de copt.
e da la copt in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 30 minute, dupa care se lasa pe un gratar la racit.
4. Se pun capsunele cu zaharul intr-un vas si se piseaza uasor cu o furculita. Se lasa sa traga zahar, se amesteca din cind in cind.
5. Se pune laptele de cocos inr-o oala pe foc moderat, se adauga zaharul si amidonul si se fierbe amestecind continuu, pina se ingroasa.
Se adauga untul si se bate, pina se incorporeaza perfect in crema.
6. Am inmuiat gelatina in apa rece. Cind glazura a atins 50°C am adaugat gelatina, care s-a topit relativ rapid, prin amestecare.
7. Am taiat blatul. Am pus crema de cocos in sac si am intins dungi groase pe blat. Am acoperit.(Nu e nevoie de insiropari.Se insiropeaza destul de la pireul de capsuni.
8. Am turnat glazura incetisor, din mijlocul tortului. S-a prelins foarte frumos,doar ca totusi e destul de fluida si s-a insiropat si primul blat de la ea. Am repetat operatia de nu stiu cite ori. Am tot adunat glazura si iar am turnat.
Pofta buna!
Reteta Tort cu crema de cococs si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu cocos gasiti aici:
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),
Banane in aluat de cocos,
Batoane cu zmeura si cocos
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAstazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii