Tort cu crema de cirese si ciocolata

Deserturi de vara

Portii
14
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic cacao
  • 1 + 1/2 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Crema de cirese negre
  • 300 g fr

Mod de preparare

Blat

Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua. Facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins inainte in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.

Amestecam bine cu telul, trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa (ca o smantana). Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care iar pe jumatate.

Crema de ciocolata

Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, la final acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine; dupa ce s-a racit bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.

Crema de cirese

Peste ciresele fara samburi adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, strecuram cu ajutorul unei strecuratori. Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Asamblare

Asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece cca 1 ora. Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce