Tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine

Un tort delicios, o combinatie irezistibila de ciocolata si fructe acrisoare! Dulciuri pentru Mos Craciun

Portii
24
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine

Ingrediente

  • P. blaturi:
  • 8+4 oua
  • 8+4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 4+2 lg apa
  • 4+2 lg ulei
  • 1 lgt + 1 lgt praf de copt
  • 16 + 8 lg faina
  • Pentru crema de ciocolata neagra:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida
  • Mai este nevoie de:
  • 100 g frisca batuta
  • afine
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • esenta rom sau orice aroma preferati

Mod de preparare

Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga si apa si se mixeaza inca putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste albusuri in doua reprize si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza toata faina. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 27 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute (se face testul scobitorii). La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea blat. Dimensiunea tavii este de 21 cm. Se lasa sa se raceasca bine blaturile apoi se taie fiecare in trei. Crema de ciocolata neagra: Intr-o craticioara se pune ciocolata amaruie rupta in bucati mici impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin 2 ore. Se mixeaza, se adauga si esenta de rom si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Intr-o alta craticioara, se pune ciocolata alba rupta bucati impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza si se da la rece, de preferat peste noapte. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Siropul: Intr-un ibric se pune apa cu zaharul la fiert pentru 5 minute, apoi se lasa la racit. Se adauga esenta de rom, sau alta aroma preferata. Pe un platou, se pune primul blat (din cel mare), se insiropeaza, se unge cu crema de ciocolata neagra si se pun afine deasupra. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata alba, iar deasupra se pun afine. Se asaza blatul al treilea. Se unge blatul deasupra cu ciocolata neagra si se asaza pe mijloc o parte din blatul mic. Se procedeaza la umplerea lui exact la fel ca cel mare. La final, se unge tot tortul cu crema de ciocolata neagra. Din crema de ciocolata alba se pastreaza 2-3 lg pentru ornat. Se topeste 100 g ciocolata amaruie cu frisca lichida. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna deasupra blatului, lasand sa curga pe margini. Se da tortul la rece pentru cca. 30 de minute. Intre timp, se bate frisca. Se fac trandafiri deasupra tortului, cu frisca batuta se fac moatze si inimioare sau dupa imaginatia fiecaruia. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Branza naturala din lapte de vaca
Bucataras.RO

Branza naturala din lapte de vaca

Intotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...

Branza naturala din lapte de vaca
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce