Un tort delicios, o combinatie irezistibila de ciocolata si fructe acrisoare! Dulciuri pentru Mos Craciun
Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga si apa si se mixeaza inca putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste albusuri in doua reprize si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza toata faina. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 27 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute (se face testul scobitorii). La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea blat. Dimensiunea tavii este de 21 cm. Se lasa sa se raceasca bine blaturile apoi se taie fiecare in trei. Crema de ciocolata neagra: Intr-o craticioara se pune ciocolata amaruie rupta in bucati mici impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin 2 ore. Se mixeaza, se adauga si esenta de rom si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Intr-o alta craticioara, se pune ciocolata alba rupta bucati impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza si se da la rece, de preferat peste noapte. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Siropul: Intr-un ibric se pune apa cu zaharul la fiert pentru 5 minute, apoi se lasa la racit. Se adauga esenta de rom, sau alta aroma preferata. Pe un platou, se pune primul blat (din cel mare), se insiropeaza, se unge cu crema de ciocolata neagra si se pun afine deasupra. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata alba, iar deasupra se pun afine. Se asaza blatul al treilea. Se unge blatul deasupra cu ciocolata neagra si se asaza pe mijloc o parte din blatul mic. Se procedeaza la umplerea lui exact la fel ca cel mare. La final, se unge tot tortul cu crema de ciocolata neagra. Din crema de ciocolata alba se pastreaza 2-3 lg pentru ornat. Se topeste 100 g ciocolata amaruie cu frisca lichida. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna deasupra blatului, lasand sa curga pe margini. Se da tortul la rece pentru cca. 30 de minute. Intre timp, se bate frisca. Se fac trandafiri deasupra tortului, cu frisca batuta se fac moatze si inimioare sau dupa imaginatia fiecaruia. Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii