Tort cu crema de capsuni

Tortul cu crema de capsuni este un tort lejer, cu blat pufos si o crema racoritoare de capsune, imbracat intr-un strat de ciocolata care se va topi in gura si se va imbina perfect cu restul ingredientelor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • esenta vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de capsuni
  • 200 ml frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g crema de branza
  • decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 100 g frisca

Mod de preparare

Blatul alb-Mixam ouale cu praful de sare pana isi dubleaza volumul.dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul.Faina o amestecam cu 1/2 praf de copt.Adaugam peste compozitia de ou si vanilia si omogenizam cu o lingura.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana tece testul cu scobitoarea
Blatul maro-Il facem la fel ca blatul alb numai ca amestecam faina cu cacaoa si 1/2 praf de copt.Lasam sa se raceasca
Crema- mixam frisca bine(daca vrem mai dulce putem adauga zahar).Capsunile(am avut la congelator) le pisam si le adaugam peste frisca.Dupa aceea adaugam crema de branza si omogenizam.
Asamblare- Pregatim o tava de cozonac tapetata cu folie de aluminiu.Din blatul alb taiem 2 feli pentru fund si pentru capac taiem felii mai late.Din blatul maro taiem felii pentru partile laterale.Asezam in tava
feliile albe pe fundul tavii si pe lateral feliile maro si adaugam 1/2 crema si fasii de blat maro.Dupa aceea  adaugam restul de crema si deasupra capacul din felii albe.Dam la rece 2 ore.
Dupa care am rasturnat pe un platou.Am uns cu frisca si deasupra am pus ciocolata topita.Dam iar la frigider 30 minute


Tortul cu crema de capsuni se serveste rece, dupa ce s-a intarit bine crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce