Tort cu crema de cacao

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga faina cu bicarbonatul, albu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 10 linguri apa
  • 5 linguri nuca macinata
  • 200 gr faina
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 4 albusuri
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 ceasca lapte
  • 100 gr nuci pralinate
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga faina cu bicarbonatul, albusurile batute spuma si la final nuca. Se toarna compozitia intr-o forma de torst tapetata cu unt si se pune la cuptor, pe foc mic. Dupa ce s-a copt, se taie in 2-3 pe orizontala si se lasa la racit. Intre timp se prepara crema. Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga romul, vanilia si cacaua. Separat, se amesteca trei linguri de faina cu o ceasca de lapte, dupa care se pune la fiert. Ciulamaua formata se lasa la racit si se adauga apoi in crema de unt. Se ard 3 linguri de zahar si se amesteca impreuna cu nuca, se lasa la racit, dupa care se marunteste. Se amesteca apoi in crema, cu care se umplu blaturile de tort. Deasupra se presara cu nuca pisata.


Se serveste cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Tort diplomat Prajitura televizor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia